skip to Main Content

HIFU & HIFU LIPO

Naarmate we ouder worden maakt ons lichaam minder collageen, elastine en  hyaluron aan. Hierdoor verslapt onze huid. In bepaalde delen van ons gelaat verliezen we hierdoor volume en nemen gelaatsplooien toe. De mooie V- vorm van ons gelaat verdwijnt. Ook op het lichaam merk je met de jaren het verschil en gaan huidverslapping, cellulitis en plaatselijke vetophopingen ter hoogte van armen, benen en buik, … ons lichaam veranderen.

Medische HIFU en HIFU lipo zijn niet-invasieve behandelingen om dit aan te pakken. Vanaf 35 jaar is HIFU de ideale behandeling om zowel preventief als verbeterend toe te passen om de huid van gelaat en lichaam te verstrakken en liften, alsook de huidstructuur te verbeteren. HIFU lipo breekt lokale vetophopingen af zonder huidverslapping.

Uiteraard is het resultaat niet hetzelfde effect als een chirurgische facelift… Dat is niet realistisch. Wel geeft het een natuurlijk mooie, subtiele lifting en is het een mooi alternatief voor mensen die absoluut geen chirurgie willen of kunnen hebben. Ook na een chirurgische behandeling is HIFU de perfecte aanvulling. Chirurgie verbetert immers niets aan de huidtextuur en een combinatie met HIFU als aanvulling zorgt voor een verbetering van de huidstructuur en dus een nog beter resultaat. Ook na chirurgische liposuctie is HIFU een goede aanvulling om de kwaliteit van verslapte huid te verbeteren.

Het resultaat: 

 • Mooiere contour van het gelaat en lichaam.
 • Gladdere kaaklijn.
 • Strakkere onderkin.
 • Lokale vetafbraak.
 • Vermindert cellulitis en striemen.
 • Stevigere en verbeterde huid.

… de ideale niet chirurgische contouring van gelaat en lichaam!

Hoe werkt HIFU?

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound. Deze techniek wordt in de medische wereld reeds meer dan 50 jaar veilig gebruikt ter behandeling van kanker.

Het toestel kan op verschillende diepten in de huid toegepast worden, waardoor er heel gericht gewerkt kan worden. Op het gelaat varieert dit van 1,5 mm of 3 mm tot 4,5 mm en op het lichaam van 8 mm tot 13 mm.

 Afhankelijk van de diepte kan deze energie werken op: 

 • Verbeteren van de huidkwaliteit (epidermis).
 • Collageen en elastinevezels (dermis).
 • SMAS laag (ophangsysteem van de huid).
 • Vetmassa.

Bij HIFU van het gelaat is de SMAS laag zeer belangrijk! Dit is de laag die plastische chirurgen liften bij een facelift. Het is een krachtige techniek waarbij we met ultrasone geluidsgolven de SMAS opwarmen tot boven 65°Celsius. Hierdoor gaat de SMAS laag samentrekken en verstrakken. Op andere diepten gaat de behandeling de aanmaak van nieuw collageen en elastine stimuleren, waardoor de huid er voller gaat uitzien en de huidtextuur verbetert. Uiteraard is het resultaat niet hetzelfde als bij een chirurgische facelift… Dat is niet realistisch. Wel geeft het een natuurlijk mooie, subtiele lifting en is het een mooi alternatief voor mensen die absoluut geen chirurgie willen of kunnen hebben. Ook na een chirurgische behandeling is HIFU de perfecte aanvulling. Chirurgie verbetert immers niets aan de huidtextuur en een combinatie met HIFU als aanvulling zorgt voor een verbetering van de huidstructuur en geeft dus een nog beter resultaat.

HIFU lipo werkt op dezelfde manier, maar dan op plaatselijke vetophopingen en cellulitis. Het breekt vetcellen definitief af en dit zonder huidverslapping. Het resultaat is plaatselijke afslanking en een mooiere contouring van het lichaam, geen lovehandles, vermindering van cellulitis, strakkere armen – benen en buik,… en dit zonder operatie? Ook bij huidverslapping na zwangerschap of afslanken kan HIFU toegepast worden.

Ideaal voor: 

 • Verslapte kaaklijn.
 • Dubbele kin (tot 50% minder vet).
 • Rimpels decolleté, gelaat en lichaam.
 • Overtollige huid armen, buik, benen.
 • Verslapte huid gelaat en lichaam.
 • Vetophopingen armen, buik, benen, knieën, heupen.
 • Cellulitis.
 • Aanvullende behandeling voor of na chirurgische behandeling.

Welk resultaat mag ik verwachten na de behandeling?

Geduld is een schone zaak! Onmiddellijk na de behandeling, gaat u nog niet veel effect zien. Dit is volledig normaal, omdat het natuurlijke herstel proces zich van binnenuit gaat ontwikkelen. De huid spant zich geleidelijk aan op en na 3 maanden is de huid duidelijk zichtbaar strakker, gladder en frisser. Dit neemt nog toe tot 6 maanden na de behandeling. Het resultaat blijft 12 tot 18 maanden zichtbaar.

Hoeveel sessies zijn nodig? 

Het aantal HIFU-sessies die nodig zijn is afhankelijk van verschillende factoren en kan pas bepaald worden tijdens een kennismakingsgesprek. Gemiddeld zijn 1 tot 3 sessies nodig, met tussentijd van 6 weken. Omdat het natuurlijke verouderingsproces zich blijft verder zetten, wordt een onderhoudssessie om de 12 tot 18 maanden aanbevolen.

Bij HIFU lipo is het resultaat definitief en zijn geen onderhoudssessies nodig als het gewicht stabiel blijft.

Bij Singelbergkliniek wordt HIFU en HIFU lipo toegepast met een medisch goedgekeurd toestel. Heden wordt HIFU steeds vaker aangeboden. Het grote verschil zit echter in het toestel en de aanbieder. De behandelingen bij Singelbergkliniek zijn medisch esthetisch, waardoor het effect van de behandeling toeneemt en betere resultaten geeft.

Wil je weten welke behandeling het meest geschikt is? Neem dan gerust contact op.
Tijdens een kennismakingsgesprek kan ik U het juiste advies geven.

Contactgegevens: 0472/52 32 42 of annick@singelbergclinic.be

Back To Top