skip to Main Content

PRP-BEHANDELING

PRP-behandeling is een behandeling met Plaatjes Rijk Plasma. Het kreeg de bijnaam vampire facial omdat eigen bloed gebruikt wordt om een huidverbeterende en anti-aging behandeling uit te voeren van het gelaat. Uiteraard geeft het ook mooie resultaten ter hoogte van hals, decolleté en handen. Daarnaast wordt het ook toegepast om haaruitval te voorkomen en de kwaliteit van het haar te verbeteren.

Het is de meest natuurlijke behandeling met lichaamseigen cellen. Deze cellen hebben sterk herstellende en regeneratieve eigenschappen voor de huid en onderliggende weefsels. Dit zorgt voor verjonging en verbetering van huid en haar.

Deze bio-stimulatie is veilig, natuurlijk en niet-allergeen. Gezien eigen bloed steriel wordt gebruikt, is er geen kans op infectie, allergische reactie of andere neveneffecten. Dit maakt PRP tot een natuurlijk behandeling.

Ideaal voor:

 • Haaruitval en verlies van volume.
 • Dehydratatie
 • Vale, doffe huid.
 • Verlies elasticiteit en verslapping.
 • Fijne lijntjes en rimpels.
 • Vergrote poriën.
 • Dunne en transparante huid.
 • Donkere kringen onder ogen.

Hoe werkt de Prp-behandeling?

Een kleine hoeveelheid bloed wordt afgenomen. De hoeveelheid is afhankelijk van het te behandelen gebied. De buisjes bloed worden in een speciale medische centrifuge geplaatst en worden enkele minuten gecentrifugeerd. Hierdoor wordt het plasma, (de PRP) gescheiden van de ander bloedcellen. Het plasma zit boordevol actieve groeifactoren die een herstellende, verjongende werking hebben op de huid. Dit plasma wordt door middel van medische microneedling en/of injectie in de huid ingebracht.

De groeifactoren in het plasma stimuleren onze eigen stamcellen, hyaluron, collageen en elastine in de huid. Het collageen zorgt voor stevigheid, volume en werkt daarom preventief tegen huidveroudering. De patiënt krijgt een stralende, strakkere huid.

Deze techniek wordt al jaren veilig toegepast bij orthopedie en Mond-Kaak en Aangezichtschirurgie om herstel te bevorderen. Nu wordt deze innovatieve techniek ook toegepast voor huidverbetering om met eigen bloed de vitaliteit van de huid te herstellen.

Bij de vampire facial wordt enkel gebruik gemaakt van eigen bloed. Een andere techniek is de vampire facial hydra booster, daarbij wordt naast eigen plasma ook hyaluronzuur ingebracht. Deze combinatie zorgt voor een nog effectiever en sneller resultaat door de hydraterende boost van binnenuit. Deze behandeling geeft zeer goede resultaten bij donkere kringen onder de ogen, rokerslijntjes en verslapte huid van hals, decolleté en handen.

Het resultaat: 

 • Stralende teint.
 • Verbetering huidstructuur.
 • Egaliseert de teint.
 • Vollere en strakkere huid.
 • Gezonder en sterker haar.
 • Vermindert haaruitval.
 • Vollere haarbos. 

            …een verbeterde vitaliteit en kwaliteit van huid en haar. 

Wat mag ik verwachten van de behandeling?

Tijdens de behandeling voelt u een licht vibrerende prikkeling op de huid. Afhankelijk van het behandelgebied kan u een licht pijnlijk tot prikkelend gevoel ervaren. Indien gewenst kan 30 minuten voor de behandeling 1 gram Paracetamol ingenomen worden en/of een verdovende crème aangebracht worden. De behandeling duurt 45 tot 90 minuten. Afhankelijk van het behandeld gebied en de intensiteit, zal de huid er rood en vlekkerig uitzien en kan ze lichtjes warm en prikkelend aanvoelen. Dit verdwijnt meestal na een paar uur. De huid kan ook trekkerig aanvoelen door het ‘plasma masker’. Microscopische korstjes en lichte afschilfering verdwijnen na enkele dagen. Herstelperiode is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling.

Wanneer zie je resultaat?

Na 1 behandeling zie je reeds resultaat, de huid wordt voller en vertoont een gezonde éclat. Het natuurlijke herstel gebeurd geleidelijk aan en heeft tijd nodig, na gemiddeld 2 tot 4 weken is de verbetering te zien en die zal nog toenemen na verloop van de sessies.

Hoeveel sessies zijn nodig?

Dat is afhankelijk van verschillende factoren en kan pas bepaald worden tijdens een kennismakingsgesprek.

 • Voor een mooie éclat is 1 sessie vaak voldoende wanneer er geen echt huidprobleem is.
 • Voor huidverbetering zijn gemiddeld 2 tot 3 sessies nodig, om de 4 tot 6 weken.
 • Voor haaruitval en dikker haar is het aantal sessies moeilijk vooraf te bepalen.
  3 sessies zijn minstens nodig.

Iedere sessie geeft een boost aan uw huid. Daarom zijn meerdere sessies nodig om  huidverbetering en haargroei te versterken. Het is belangrijk het aantal sessies te respecteren, om een optimaal resultaat te bekomen. Nadien wordt aangeraden om elke 6 tot 12 maanden, 1 sessie te laten uitvoeren om het resultaat te behouden.

Wil je weten welke behandeling het meest geschikt is? Neem dan gerust contact op.
Tijdens een kennismakingsgesprek kan ik U het juiste advies geven.

Contactgegevens: 0472/52 32 42 of annick@singelbergclinic.be

Back To Top