skip to Main Content

MEDISCHE PEELING

Onze huid hernieuwd zich voortdurend. Wanneer we jonger zijn vernieuwd de huid zich om de 24 dagen. Maar hoe ouder we worden, hoe moeizamer de vernieuwing van onze huid verloopt. Hierdoor stapelen dode huidcellen zich op, verliest de huid haar glans, vergroten de poriën, ontstaan pigmentvlekken en rimpeltjes die steeds dieper worden.

Een peeling is de beste en meest grondige manier om jarenlange huidschade te verwijderen. Het exfolieert doffe en dode huidcellen en activeert celvernieuwing.

Peelings zijn als het ware een onderhoudsbeurt van de huid en zijn daarom absoluut een aanbevolen behandeling voor het behouden van een gezonde huid, huidverbetering en anti-aging.

Bij Singelbergkliniek wordt gewerkt met de doeltreffende medische peelings van Dermaceutic en Renophase. Afhankelijk van uw huid wordt geadviseerd welk soort peeling toegepast wordt. De actieve ingrediënten in de gekozen peeling bepalen hoe diep de peeling in de huid doordringt. Dit gaat van een lichte tot meer intensieve peeling.

Indien u een facelift ondergaat, kan u dit combineren met onze sterkste peeling. Naast het resultaat van een mooie lifting, bekomt u ook een sterke verbetering van uw huidstructuur. De combinatie zorgt voor een nog mooier resultaat.

Ideaal voor: 

 • Acné, onzuiverheden, ontstekingen.
 • Fijne lijntjes en rimpels.
 • Doffe huid.
 • Grove poriën en huidstructuur.
 • Huidveroudering en verslapping.
 • Oppervlakkige littekens.

Hoe werkt medische peeling?

De actieve zuren van de peeling verweken de bovenste huidlaag, waardoor  afgestorven huidcellen gecontroleerd verwijderd worden. Door het verwijderen van de laag dode huidcellen, komen gezonde en mooie huidcellen aan het oppervlak. Het resultaat is een stralende nieuwe huid van gelaat, hals en decolleté. Bijkomend voordeel is dat de huid hierdoor beter actieve ingrediënten opneemt. De huid wordt dus als het ware wakker geschud, waardoor celvernieuwing geactiveerd wordt. Het gebruik van aangepaste thuisverzorging is aanbevolen om zo goed mogelijke resultaten te bekomen en behouden.

Afhankelijk van het doel zijn er verschillende soorten peelings. De diepte waarin de peeling doordringt is afhankelijk van de actieve ingrediënten.

Een medium Peel is ideaal om celvernieuwing van de huid te stimuleren. Het resultaat is een mooie glow en een verfrissend, verstevigend effect. Deze peeling is geschikt voor gelaat, hals en decolleté.

Een sterkere peeling zorgt voor een diepe exfoliatie van de huid en werkt gericht op rimpels en de huidstructuur. Na enkele weken is het resultaat een aanzienlijk gladdere en vollere huid.

De meest intensieve peeling die bij Singelbergkliniek wordt toegepast, is een TCA Peeling, die diepe rimpels aanpakt en op korte termijn een zichtbare huidverstrakking en verbetering van de huidstructuur geeft. Deze peeling draait als het ware de klok enige jaren terug.

Het resultaat: 

 • Verbeterd de huidstructuur.
 • Egaliseert de huid.
 • Reguleert talgproductie.
 • Verlicht acné littekens.
 • Vermindert oppervlakkige lijntjes.
 • Stimuleert aanmaak van collageen.
 • Vermindert pigmentvlekken.

Intense stimulatie en revitalisatie van de huid.

 Welk resultaat mag ik verwachten na de behandeling?

Na 48 uur zal de huid vervellen. Bij medium peelings is dit een zeer lichte vervelling. Bij de intensievere peelings kan de huid langer roodheid vertonen en is sterke vervelling mogelijk gedurende 1 week. Het resultaat maakt het zeker de moeite waard.

Na 1 week is het resultaat duidelijk zichtbaar.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Afhankelijk van verschillende factoren en van het soort peeling, 1 tot 6 peelings om de 2 tot 8 weken. Iedere peeling geeft verbetering van uw huidconditie. Soms zijn meerdere sessies nodig om het effect te versterken. Het is belangrijk het aantal sessies te respecteren, om een optimaal resultaat te bekomen. Nadien wordt aangeraden om elke 3 tot 4 maanden 1 peeling te laten uitvoeren om de resultaten te behouden.

Wil je weten welke behandeling het meest geschikt is? Neem dan gerust contact op.
Tijdens een kennismakingsgesprek kan ik U het juiste advies geven.

Contactgegevens: 0472/52 32 42 of annick@singelbergclinic.be

Back To Top