skip to Main Content

Fractionele multipolaire radiofrequentie

Hoe ouder we worden…hoe meer onze huid verslapt! Vanaf 25 jaar maken we minder collageen, elastine en hyaluron aan. Onze huid gaat hangen, contouren vervagen,…ons gelaat valt als het ware in.

Radiofrequentie is een niet-invasieve behandeling die het verouderingsproces op gelaat, hals en decolleté afremt en verbeterd. Het is ideaal voor de moeilijk te behandelen oogzone, mondzone, voorhoofd en hals, die met HIFU niet kunnen behandeld worden. Het is een comfortabele behandeling om je huid in betere conditie te brengen en/of te houden en maakt de huid instant voller, strakker en stralender. In combinatie met HIFU of microneedling gaat het zorgen voor een nog beter resultaat. Vanaf 30 jaar is radiofrequentie een zeer betaalbare manier om huidverslapping te voorkomen. Voorkomen is immers vaak beter dan genezen!

In combinatie met een chirurgische facelift zal radiofrequentie voor een nog mooier resultaat zorgen. Ondanks de mooie resultaten van chirurgie, verbetert chirurgie immers de kwaliteit van de huid niet. Radiofrequentie vult als het ware de matras van onze huid.

Het resultaat: 

  • Vermindert rimpels en lijntjes.
  • Verstrakt de huid.
  • Verbetert huidstructuur.

… een vollere, strakkere, stralende en verbeterde huid.

Hoe werkt RF?

Gefractioneerde radiofrequentie is een techniek vergelijkbaar met de fractionele verjongingslaser. Het grote verschil is dat niet enkel het huidoppervlak verbeterd, maar dat de diepere huidlagen ook veilig opgewarmd worden. Radiofrequentie stuurt electromagnetische golven veilig tot in de diepe huidlagen en warmt ze op tot  55° Celsius. Deze verhoogde temperatuur gedurende enkele minuten, zorgt voor afgifte van HSP (Heat Shock Proteïnen). Dit stimuleert het natuurlijk herstelvermogen van de huid en leidt tot verstrakking van het bindweefsel en vorming van nieuw collageen en elastine. Dit collageen vormt als het ware de matras van de huid en zorgt voor betere ondersteuning, onderhuidse lifting en verstrakking.

Afhankelijk van de te behandelen zone wordt er een aangepaste behandelkop gebruikt.

Ideaal voor: 

  • Voorhoofd, wangen, kin, hals en decolleté: fijne lijntjes, rimpels, volumeverlies, huidverslapping.            
  • Oogomtrek: Kraaienpootjes, rimpels onderste oogleden.
  • Mondomtrek: rokerslijntjes.
  • Neusmondplooi.
  • Marionettenlijn.

Welk resultaat mag ik verwachten na de behandeling?

Geduld is een schone zaak! Onmiddellijk na de behandeling, gaat u nog niet veel effect zien. Dit is volledig normaal, omdat het herstel zich van binnenuit gaat ontwikkelen. Na 1 behandeling merkt u dat de huid stralender en voller is. Het verbeteringsproces zet zich traag maar progressief verder en is bij een kuur van 6 sessies na 3 maanden duidelijk zichtbaar.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Dat is afhankelijk van verschillende factoren en kan pas bepaald worden tijdens een kennismakingsgesprek.

Voor een optimaal resultaat zijn gemiddeld 6 sessies nodig, om de 2 weken. Om resultaat te behouden of als preventieve behandeling kan 1 sessie om de 4 tot 6 weken toegepast worden. Of een onderhoudsbeurt om de 6 maanden. Iedere sessie geeft een lichte verbetering van gemiddeld 20%, daarom zijn verschillende sessies nodig. Het is belangrijk het aantal sessies te respecteren om een optimaal resultaat te bekomen.

Wil je weten welke behandeling het meest geschikt is? Neem dan gerust contact op.
Tijdens een kennismakingsgesprek kan ik U het juiste advies geven.

Contactgegevens: 0472/52 32 42 of annick@singelbergclinic.be

Back To Top