skip to Main Content

ORGANISCHE PEELING

Wanneer de zomer eraan komt, wordt vaak gevraagd of een peeling mogelijk is en of het niet schadelijk is voor de huid. Het klopt dat niet alle peelings kunnen toegepast worden in de zomer, omdat door de sterke UV-stralen, beschadiging van de huid kan ontstaan. Bovendien heeft de huid in de zomer andere behoeften dan in de winter. De zomer is het seizoen waarbij onze huid het zwaar te verduren heeft door de schadelijke invloeden van UV-stralen. De zon is een belangrijke oorzaak voor het ontstaan van huidveroudering, pigmentvlekken, dehydratatie, opstoot van acné,… Dit willen we voorkomen en daarom zijn, net dit seizoen, zomerpeelings zeer belangrijk om onze huid extra te voeden en in goede conditie te houden. Deze peelings versterken en beschermen de huid tegen de schadelijke invloeden van de zon. Uiteraard blijft een beschermende Spf crème een must.

Ook voor mensen die geen medische peeling willen, zijn organische peelings een volwaardig alternatief.

Bij Singelbergkliniek wordt gewerkt met de organische peelings van Theraderm. Afhankelijk van uw huid wordt geadviseerd welk soort peeling toegepast wordt.

Ideaal voor: 

 • Verantwoord genieten tijdens de zomer.
 • Extra beschermen van de huid tegen
  UV-stralen.
 • Behouden van goede conditie van de huid.
 • Voorkomen van huidveroudering,
 • Voorkomen van acnė opstoot.
 • Voorkomen van uitdroging van de huid.

Hoe werkt een organische peeling?

In tegenstelling tot de medische peelings gaat de bovenste huidlaag niet afschilferen. Door de sterke antioxidanten in de peeling wordt de huid gestabiliseerd en versterkt, waardoor huidveroudering en pigmentvlekken worden tegen gegaan. Bijkomend voordeel is dat de huid hierdoor beter verzorgingsproducten opneemt. Het gebruik van aangepaste thuisverzorging is aanbevolen om zo goed mogelijke resultaten te bekomen en behouden.

Afhankelijk van het doel zijn er verschillende soorten peelings: 

 • Peelings om de huid te versterken en te beschermen voor de zomer, ter preventie van pigmentvlekken en huidveroudering. De hoge dosis vitamine C en antioxidanten stimuleert de celvernieuwing, hydrateert en versterkt de huid. Een anti-aging peeling die de huid wapent tegen zonneschade en aanmaak van pigment, met als resultaat een gladdere, strakkere en stralende huid van gelaat, hals en decolleté.
 • Peelings voor een resultaat gerichte aanpak van fijne lijntjes, verslapte en droge huid. Het stimuleert de cellen diep in de huid, bevordert de productie van collageen en elastine en compenseert het verlies van oestrogeen. Een sterke 
anti-aging peeling met als resultaat een gladdere, strakkere en stralende huid van gelaat, hals en decolleté.

Het resultaat: 

 • Brengt de huid in topconditie.
 • Voorkomt versnelde huidveroudering en huidbeschadiging.
 • Zorgt voor een mooi egaal gebruinde huid.
 • Een frisse huid met mooie gloed.

… een stralende huid in de zomer!

Welk resultaat mag ik verwachten na de behandeling?

Er zijn zelden nevenwerkingen van deze peelings en het resultaat is vrijwel onmiddellijk zichtbaar.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Afhankelijk van verschillende factoren en van het soort peeling, 1 tot 4 peelings om de 2 tot 8 weken.

Wil je weten welke behandeling het meest geschikt is? Neem dan gerust contact op.
Tijdens een kennismakingsgesprek kan ik U het juiste advies geven.

Contactgegevens: 0472/52 32 42 of annick@singelbergclinic.be

Back To Top