skip to Main Content

Algemeen

Dynamische lijntje en rimpeltjes rondom onze ogen en op ons voorhoofd worden veroorzaakt door samentrekkingen van de kleine spiertjes in ons gelaat, wanneer we lachen of onze wenkbrauwen fronsen. Op deze manier ontstaan rimpels op het voorhoofd, kraaienpootjes rond de ogen en fronsrimpels tussen de wenkbrauwen.

Een rimpelbehandelingbehandeling is hier een snelle, veilige en  efficiënte oplossing voor. De onderhuidse spiertjes worden ingespoten met  botulinus toxine. Rimpelbehandeling is de merknaam voor een gezuiverd toxine dat ook in de natuur geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum.

Behandeling

Rimpelbehandeling verlamt de spieren en vermindert de overaktiviteit van de onderhuidse mimiekspiertjes. Het product wordt met een fijne naald rechtstreeks in de te behandelen spier toegediend.. Een minimale hoeveelheid rimpelbehandeling werkt zeer lokaal, waardoor de aangezichtsspieren plaatselijk ontspannen en de rimpels verdwijnen.
De Rimpelbehandeling is uiterst geschikt voor de behandeling van kraaienpootjes, frons- en voorhoofdsrimpels. Andere delen van het gezicht, zoals de mond, de wangen en de zone rond de ogen komen niet in aanmerking voor een rimpelbehandelingbehandeling, omdat deze erg belangrijk zijn voor uw natuurlijke mimiek. Rimpelbehandeling wordt al jarenlang veilig gebruikt door artsen, zonder dat er bijwerkingen optreden.

Het effect van rimpelbehandeling uit zich na drie tot vijf dagen en duurt ongeveer 3-5 maanden.

Rimpelbehandeling voor excessief zweten in de oksels (hyperhidrosis)

Anti-rimpel stof type A blokkeert de zenuwuiteinden naar de zweetklieren, zodat deze stoppen met zweetproductie. Vermits het enkel in de huid wordt ingespoten, is er geen risico om de dieper gelegen spieren te raken. Het effect blijft voor  3-6 maanden. Er zijn geen nadelige gevolgen. Een alternatief is het wegsnijden van de verantwoordelijke okselhuid.

Vullers – rimpels – Fillers – plooien – Lipofilling – vet

Algemeen

Rimpelbehandeling is momenteel de meest uitgevoerde esthetische behandeling, en wordt hierin aangevuld door de zogenaamde ‘ fillers’. Dit zijn produkten die onder de huid worden ingespoten om rimpels, littekens, en andere onregelmatigheden uit te vullen. Daarnaast kunnen ook de lippen en wangen vergroot worden. In principe kan dit overal in het lichaam gebruikt worden, maar in praktijk worden de ‘vullers’ voornamelijk in het gezicht gebruikt.

lipofillers watermerk

Tijdelijke of niet permanente vullers worden door het lichaam afgebroken na ongeveer 12 – 18 maanden. Voorbeelden van deze soort vullers zijn  hyaluronzuur en Radiesse . Voordeel van deze vullers is dat ze zeer veilig zijn gezien ze vanzelf verdwijnen. Indien ze dus zouden zichtbaar of voelbaar zijn na inspuiting verdwijnt dit vanzelf na enkele maanden. Nadeel is dat ze telkens moeten herhaald worden.

lipofillers 2

Enkele productvoorbeelden: restylane, teosyal, juvederm, glytone, esthelis, fortelis, perlane, macrolane….

Permanente vullers

Deze vullers blijven zitten en behouden dus hun effect. Voorbeelden van permanente vullers zijn: eigen vetweefsel, siliconenolie, aquamid, bio-alcamid.Nadeel is echter dat indien er knobbeltjes gevormd worden of indien het product voelbaar is, het product permanent aanwezig blijft en enkel kan worden weggesneden. Het gezegde “permanent fillers, permanent problems” is dan ook niet uit de lucht gegrepen. Wij voeren dit niet uit in de Singelbergkliniek. 

Eigen vet

alleen nuttig bij grotere defecten, zoals de twee lippen , en plooien of een half gelaat.

Dermisgreffe

plaatsen van een stukje onderhuids bindweefsel : goed voor in de lippen. Nadeel : kan nadien als een strengetje in de lippen worden gevoeld.bij bepaalde aangeboren afwijkingen, of tijdens een facelift of liposuctie.

Eigen vetweefsel

Ideaal voor grotere rimpels, lipvergroting en kleine contourcorrecties. Door het gebruik van eigen weefsel kan geen allergie of vreemdlichaamreactie optreden. In het begin treedt bijna steeds een gedeeltelijke resorptie op, vandaar dat overcorrectie aangewezen is. Nadien is vetweefsel in principe blijvend eens het in de weefsels is ingegroeid. De verfijnde techniek voor vetinjectie welke gebruikt wordt, wordt ook lipostructuur genoemd.

Het vetweefsel wordt op de buik of de heupen afgenomen door liposculptuur na het inbrengen van lokale verdoving in de te behandelen zone. Het afgenomen vetweefsel wordt gezuiverd zodat enkel levende vetcellen worden ingebracht. Eigen vetweefsel is veilig maar ook vrij dik qua structuur. Het definitief effect is ten vroegste na 6 weken te beoordelen. Eigen vetweefsel is geschikt voor lipvergroting, lachplooicorrectie, jukboogvergroting, opvullen van kringen rond de ogen.

Back To Top