skip to Main Content

Lees ook het hoofdstuk over de genioplastie op de site.
Een intra-orale incisie wordt geplaatst in het onderste gedeelte van de binnenkant van de mond tussen de onderste tandvlees en de bodemklep / kin. Dit begint de incisie plaatsing van keuze voor de meeste chirurgen. Zorg ervoor dat u uw arts vertellen als u rookt of heeft u tandvleesontsteking of holten. Deze twee factoren kunnen een infectie veroorzaken en belemmeren genezing.
Er zijn diverse kin implantaten mogelijk. De keuze van het kin implantaat hangt af van het 3D-probleem dat moet worden opgelost en de vorm van de onderkaak. Wij kiezen meestal voor Medpor implantaten omdat deze stabieler te fixeren zijn tegen de kaak dat silicone kin implantaten. Voor kleine kin implantaten is silicone echter ook een goede oplossing. Deze laatste zijn ook makkelijk te verwijderen.

Voordelen:
– Eenvoudig, snel, goedkoop
Nadelen:
– Infectie van dit vreemde voorwerp
– Implantaat kan glijden, wat leidt tot vreemde ‘plastic’ beweegbare randen die je kunt voelen als je de kin aanraakt.
– Litteken kapsels rond het implantaat kunnen ontstaan, eveneens als bot erosie.
Conclusie:

Een kin implantaat is alleen goed als het is voor een kleine vergroting.
Nazorg in geval van problemen: In geval van een infectie of als het implantaat niet in de juiste positie blijft en er asymmetrie optreedt, dient het te worden verwijderd. Na genezing van de implantaatholte kan een nieuw implantaat worden aangebracht in de juiste positie. Indien een nieuw implantaat noodzakelijk is, worden alleen de kosten van het implantaat en de kliniekkosten in rekening gebracht.

Injecteerbare fillers – vet transfer – lipofilling
Injecteerbare producten voor kinvergroting leveren direct resultaat, maar is alleen goed voor een kleine kinvergroting (bijvoorbeeld Radiesse) , met een miniem resultaat als gevolg.

Back To Top