skip to Main Content

FACELIFT – Neklift – Wenkbrauwlift

Algemeen

Onder invloed van de zwaartekracht, de zon, roken,ziekte en leeftijd kan ons gezicht haar jonge, stralende vorm en elasticiteit verliezen. De huid verslapt, de kaaklijn verliest haar rechte contour en de naso-labiale plooi wordt dieper.

Een facelift kan dit verouderingsproces niet tegenhouden, maar kan de klok wel een tijdje terugdraaien. Een facelift wordt dikwijls met argwaan bekeken door het grote publiek, maar wanneer deze correct wordt uitgevoerd, is dit een veilige ingreep zonder veel complicaties; de overgrote meerderheid van patiënten zijn normale mensen en geen filmsterren. Zij willen er gewoon weer jonger uitzien.

Procedure

Een facelift procedure dient om de verschillende structuren van het aangezicht welke door de zwaartekracht zijn uitgezakt terug op hun plaats te brengen en het huidoverschot weg te nemen. Hiervoor kunnen de structuren langs twee wegen benaderd worden:

onder de huid en boven de onderliggende dunne spierlaag (ook wel SMAS genoemd) of onder deze SMAS.

face lift

Een onderhuidse MACSfacelift houdt geen risico’s in voor zenuwletsels gezien deze onder de spierlaag liggen (SMAS). De SMAS wordt opgehangen via hechtingen met oplosbare draad.

Een SMAS facelift is meer drastisch, aangezien de SMAS volledig wordt losgemaakt

Sommigen beweren dat deze facelift een langduriger effect hebben. Een nadeel is, dat men dichter bij de zenuwen van de gelaatsspieren komt en de kans op een tijdelijke of zelden een blijvende verlamming van een deel van de gelaatsspieren mogelijk is. Het is dan ook belangrijk dat een ervaren plastisch chirurg zeer voorzichtig de SMAS losmaakt zonder de zenuwen te beschadigen.

De laterale Smasectomy : deze techniek heeft onze voorkeur , en bevindt zich qua techniek tussen de twee voorgaande.

Operaties

Doordat de littekens zodanig gelegd worden dat ze samenvallen met de plooien van het gelaat zijn deze onzichtbaar in het dagelijkse leven. Het vertrekt van voor het oor, vanuit de slaap-regio, naar achter het oor,
in de plooi tussen het oor en de schedel.

De SMAS wordt aangespannen, en de overtollige huid wordt weggesneden. Langs iedere zijde blijft een buisje aanwezig voor 1 dag om het overtollige wondvocht af te voeren, zodat er minder zwelling is na de operatie. Nadien komt er een zacht verband rond uw hoofd, die 1 dag gedragen wordt. Dit alles gebeurt meestal onder narcose of diepe sedatie. De ingreep duurt meestal 3 uren en kan gecombineerd worden met een ooglidcorrectie.

De voornaamste last is de afwezigheid van normale gevoeligheid over de wangen gedurende de eerste weken

Complicaties

Ernstige complicaties bij relatief eenvoudige ingrepen als halslift of facelifting zijn zeldzaam.

Littekens zijn gedurende de eerste maanden na de face- of halslift rood en licht gezwollen, vóór het oor zijn de littekens bijna altijd goed.. Meestal ziet u de littekens al van in het begin nauwelijks.

 

Conclusie

Uiteraard wordt er gestreefd naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat, waarbij uw eigen, natuurlijke uitstraling blijft bewaard. Op het definitief resultaat van de facelift is het twee tot drie maanden wachten. De resultaten van een facelift zijn voor het leven. Belangrijk om te weten ,
is dat een facelift de veroudering van de huid niet tegehoudt, maar naar 10 jaar zult u er nog steedsbeter uitzien dan wanneer u nooit een facelift zou hebben gehad.

 

Back To Top