skip to Main Content
Nieuwbouw Ziekenhuis Bornem

Nieuwbouw ziekenhuis Bornem

april 2014

Er werden de voorbije weken al heel wat funderingspalen geplaatst. De 50 ton zware machine positioneert de boorkop pal boven de plaats die de landmeter tot op de centimeter nauwkeurig heeft aangeduid. Wanneer de boor op de berekende diepte zit en de druk rond de boor voldoende hoog is, laat men de op voorhand klaargemaakte staalwapening in de holte vallen.

image006

Nadien wordt de boor al draaiend naar boven getrokken terwijl de boorkop beneden blijft. Het beton blijft achter en moet vervolgens uitharden.

Eind volgende week wordt de bovenzijde van de betonnen palen gekraakt, zodat een deel van het wapeningstaal vrij komt. Dit wapeningsstaal wordt later verweven met de wapening van de horizontale funderingsbalken die zo de palen met elkaar verbinden.

image007

Op 9 en 10 april ’14 zal de werfkraan opgebouwd worden. De fundering voor deze kraan is nu al zo goed als afgewerkt. Eens operationeel zal een uitgebreide ploeg bouwvakkers aan de slag gaan om de bekisting en wapening van de funderingsbalken te maken. Om de werfmachines van voldoende stroom te kunnen voorzien, zonder hinder voor het ziekenhuis of kinderdagverblijf, wordt een extra hoogspanningscabine geplaatst.

Back To Top