skip to Main Content
Sint-Jozefkliniek Ontvangt Oorkonde Van Vlaams Patiëntenplatform

Sint-Jozefkliniek ontvangt oorkonde van Vlaams Patiëntenplatform

Het Vlaams Patiëntenplatform is een overkoepelende organisatie van meer dan 100 patiëntenverenigingen in Vlaanderen. Zij hebben ons ziekenhuis een oorkonde uitgereikt, omdat we deelnemen aan het VIP² kwaliteitsproject.
Tweemaal per jaar meten we via een standaard vragenlijst wat de ervaringen van patiënten zijn. Zo kunnen we vergelijken hoe we scoren ten opzichte van andere ziekenhuizen. Daarnaast doen we een eigen, meer uitgebreide, meting. Alle patiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis, ontvangen een mailtje wanneer ze ontslagen worden, met enkele vragen over hun verblijf.
Uit de resultaten van april blijkt dat meer dan 93% van de patiënten ons ziekenhuis zou aanbevelen!
Ook de patiëntgerichtheid van onze website werd beoordeeld, en hier scoren we als één van de beste ziekenhuizen die deelgenomen hebben. Gerichte informatie aanbieden aan patiënten en hun ervaringen in kaart brengen is belangrijk om een goede zorg te kunnen leveren.
De regionale televisiezender RTV heeft over hierover een nieuwsuitzending gemaakt.Directeur Bart Van Bree en twee patiënten werden geïnterviewd. De patiënten waren heel tevreden over de zorg, geen puntje van kritiek! Onze afgevaardigd bestuurder zette de broodbuffetkarren in het licht, en benadrukte dat we open communiceren over onze resultaten, ook als het minder goed zou zijn. Het filmpje is terug te vinden op ons Youtube-kanaal.
Iedereen heeft het recht om goed geïnformeerd te zijn, en ons geeft het extra motivatie om het goed te doen!

Back To Top