skip to Main Content

Algemeen

Een schaamlipverkleining of labia reduction kan een oplossing bieden, zowel bij esthetische als lichamelijke hinder. Veel vrouwen ondervinden hinder van het feit dat hun binnenste of kleine schaamlippen verhoudingsgewijs te groot zijn. Ze hebben er last van bij het sporten, het dragen van strakke kledij, het vrijen of vinden het esthetisch storend.Er rust nog steeds een groot taboe op het verkleinen van schaamlippen.

Operaties

Alleen de binnenste schaamlippen kunnen gecorrigeerd worden, door middel van een weinig gecompliceerde ingreep, de zogenaamde schaamlipverkleining. De schaamlip wordt tot een normale proportie teruggebracht. De schaamlippen kunnen best niet rechtlijnig verkleind worden.Een rechtlijnig litteken trekt samen tijdens de genezing. Hierdoor kan last ontstaan. Best kan dan ook een zigzaglitteken gebruikt worden. Hierdoor blijft het litteken soepel.

De hechtingen zijn oplosbaar. Na de ingreep zal wat zwelling aanwezig zijn gedurende   3 weken, de eerste twee dagen zijn vrij lastig. De littekens zijn vrijwel onzichtbaar. Na 1 week wordt een wondcontrole uitgevoerd door de chirurg.

Back To Top